У Дніпрі горіли одразу кілька машин. Постраждалих немає

У Дніпрі горіли одразу кілька машин. Постраждалих немає
10196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже вщент в одному із мікрорайонів Дніпра вигоріла одна з автівок. Ще одна машина також сильно постраждала. На третю вогонь встигнув перекинутися, але пошкоджень було вже набагато менше – встигли приїхати рятувальники.

Підпал стався на вулиці Володимира Мономаха 27. Ввечері 2 грудня люди помітили, що біля місця, де припарковані автомобілі, якийсь час знаходилися два підозрілих молодики. Що вони там робили видно не було, проте є припущення, що вони обирали машину, в якій і здійснювати підпал, а також займалися створенням та закладкою коктейлю Молотова. Іншої причини загоряння жителі двору просто не можуть знайти, навряд чи це сталося раптово й без участі людини.

Найбільш постраждала автівка Mercedes-Benz CLS400. З неї й почалася пожежа і вона вигоріла практично повністю, залишилася тільки купа металу. Також вогонь перейшов на ще один Mercedes-Benz, тільки вже на іншу модель. Автомобіль також постраждав достатньо сильно, пошкодження не надто кращі, ніж у першого автомобіля. Загорітися встигла і ще одна машина – Toyota Camry, проте в ній постраждали тільки задній бампер, фари та скло.

У той час, як одні жителі будинку, біля якого і сталася ця подія, викликали пожежно-рятувальну службу, інші кинулися рятувати свої машини та відганяти їх. Фактично, це уберегло від поширення вогню далі.

Загалом площа займання склала близько 10 кв.м. Пожежникам його швидко вдалося локалізувати та через пів години загасити. Для цього було залучено 5 осіб та спеціальний транспортний засіб. На місці також попрацювала й поліція, вона з'ясовує обставини й причини.

Зловмисникам, які розшукуються, загрожує тепер відповідальність за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна). Особи, що вчинили злочин, встановлюються, але відомо, що вони можуть бути позбавлені волі на строк від трьох до десяти років.

ПРЯМИЙ ЕФІР