Перейшов на бік ворога та працює на окупантів – на Донеччині заочно судитимуть начальника загону ДСНС

Перейшов на бік ворога та працює на окупантів – на Донеччині заочно судитимуть начальника загону ДСНС
327378 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з підрозділів державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Донецькій області, який обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року мешканець смт Мангуш Донецької області, яке на той час вже знаходилось під контролем загарбників, будучи працівником правоохоронного органу, добровільно перейшов на бік ворога.
Зокрема, обвинувачений під час зустрічі з так званим «міністром мнс днр» на тимчасово окупованій території смт Мангуш погодився працювати на окупантів, зайнявши посаду в структурному підрозділі незаконного органу «мнс днр», розташованого у населеному пункті.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську.
Оскільки зловмисник продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини, його судитимуть заочно. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
ПРЯМИЙ ЕФІР