Вісім років ув’язнення інформатору окупантів – засуджено мешканця Слов’янська

Вісім років ув’язнення інформатору окупантів – засуджено мешканця Слов’янська
328598 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Слов’янським міськрайонним судом ухвалено вирок громадянину України за поширення інформації про переміщення, рух і розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації іншим незаконним збройним формуванням та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Прокурором у суді доведено, що у травні 2022 року мешканець м. Слов’янська, використовуючи власний акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі, передавав представнику не передбачених законом збройних формувань рф інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України.

Зокрема, засуджений відправляв ворогу дані про розташування військової техніки та особового складу, блокпостів та маршрути пересування українських захисників на території Краматорського району Донеччини. Наприкінці травня зловмисника викрили та затримали.

Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

 

ПРЯМИЙ ЕФІР