Прокуратура витребувала з приватної власності землі, за рахунок яких планувалося розширити межі заказника «Чернечий ліс»

Прокуратура витребувала з приватної власності землі, за рахунок яких планувалося розширити межі заказника «Чернечий ліс»
326790 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції Київської обласної прокуратури Господарський суд задовольнив позов прокуратури, та визнав недійсними рішення сільської ради, договори оренди й витребував з незаконного володіння земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею майже 19 га.

Спірні землі на підставі рішення сільської ради, в порушення вимог Земельного кодексу України, вибули з постійного користування Боярської лісодослідної станції, та надалі відведені у користування товариству з обмеженою відповідальністю під будівництво баз відпочинку.

Крім того, у 2021 році прийнято висновки та рекомендації спільного засідання постійних комісій Київської обласної ради та рішення Феодосіївської сільської ради, згідно з якими заплановано розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Чернечий ліс» за рахунок вищезазначених земель.

Проте, ці рішення органів влади оскаржило ТОВ і суди першої та апеляційної інстанції задовольнили його позови. Враховуючи інтереси держави, Київська обласна прокуратура  здійснила вступ у розгляд судової справи та подала касаційну скаргу. Верховний суд задовольнив вимоги прокуратури, скасував попередні рішення судів та повернув справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

ПРЯМИЙ ЕФІР