Відправляв дані про місця дислокації українських захисників військовому РФ – колишньому «беркутівцю» повідомлено про підозру

Відправляв дані про місця дислокації українських захисників військовому РФ – колишньому «беркутівцю» повідомлено про підозру
317698 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Гірник повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у червні та вересні 2022 року чоловік, який раніше працював у спецпідрозділі «Беркут», передавав військовослужбовцю ЗС РФ відомості про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ на території Покровського району. Вказані дані він відправляв через мобільний додаток доньці, яка проживає з представником держави-агресора у тимчасово окупованому Криму.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
ПРЯМИЙ ЕФІР