Розповсюджує «правильні» підручники дітям окупованої Донеччині – заочно повідомлено про підозру псевдоміністру освіти і науки «ДНР»

Розповсюджує «правильні» підручники дітям окупованої Донеччині – заочно повідомлено про підозру псевдоміністру освіти і науки «ДНР»
403653 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянці РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року наказом так званого голови «ДНР» підозрювану призначено на фейкову посаду «міністра освіти і науки» квазіреспубліки.

Використовуючи надані представниками окупаційної адміністрації владні повноваження, жінка керує організацією та проведенням навчання в «ДНР». Зокрема вона запровадила «синхронізацію» освітнього процесу на території псевдореспубліки з РФ, а також контролює отримання навчального матеріалу з країни-агресора для розповсюдження у закладах окупованих міст і селищ Донеччини.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ПРЯМИЙ ЕФІР