СБУ повідомила про підозру голові «комітету лісового та мисливського господарства» окупаційної адміністрації «днр»

СБУ повідомила про підозру голові «комітету лісового та мисливського господарства» окупаційної адміністрації «днр»
425746 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ викрила злочинну діяльність та зібрала беззаперечні докази провини ще одного топ-чиновника окупаційної адміністрації країни-агресора. Керівник псевдоустанови робить вигляд, що опікується лісами на  тимчасово захоплених територіях Донецької області.

Зловмисником є «голова комітету лісового та мисливського господарства» терористів. Досудове розслідування встановило, що за погодженням ватажків окупантів у листопаді 2022 року зрадник перереєстрував установу за законами загарбників та був перепризначений на посаду. 

За своїм функціоналом колаборант має координувати роботу комітету та лісової охорони, забезпечувати виконання законів окупантів щодо управління та регулювання лісо-мисливської галузі, керувати створенням та веденням кадастру лісів та тварин.

Натомість зловмисник регулює використання лісового фонду для задоволення потреб російських окупаційних військ пиломатеріалами для будівництва укріплень, захисних споруд, дровами для обігріву та приготування їжі в польових умовах.

Також за період перебування на своїй посаді «чиновник» активно нав’язує прокремлівські погляди мешканцям окупованої Донеччини та популяризує органи окупаційної влади.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території сходу України. Однак, СБУ встановила місце його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

 

 

Теги: війна в Україні, окупаційні адміністрації
ПРЯМИЙ ЕФІР