Контролює дотримання «республіканського законодавства» – заочно підозрюється «держслужбовець» з Маріуполя (ФОТО)

Контролює дотримання «республіканського законодавства» – заочно підозрюється «держслужбовець» з Маріуполя (ФОТО)
410400 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року колишній співробітник меткомбінату «Азовсталь» вирішив будувати своє майбутнє в квазіреспубліці. Першою сходинкою на шляху до «блискавичної кар’єри» стала посада «завідувача організаційно-протокольного сектору відділу з питань внутрішньої політики адміністрації м. Маріуполя».
 
 
Так званий держслужбовець організовує взаємодію «адміністрації» міста з незаконними політичними партіями та громадськими об’єднаннями. Він також відповідає за проведення публічних заходів, контролює дотримання фейковими органами нікчемних нормативно-правових актів. Крім того, згідно з наданими загарбниками повноваженнями підозрюваний керує підготовкою до перепису населення.
 
Наразі чоловік перебуває в розшуку й стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування.
 
Максимально йому загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
ПРЯМИЙ ЕФІР