Судитимуть державного кадастрового реєстратора, дії якого призвели до вибуття з комунальної власності земель вартістю 900 тис. грн

Судитимуть державного кадастрового реєстратора, дії якого призвели до вибуття з комунальної власності земель вартістю 900 тис. грн
325286 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно державного кадастрового реєстратора одного з відділів ГУ Держгеокадастру у м. Києві та Київській області за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений на підставі заяви акціонерного товариства умисно вніс виправлені відомості до Державного земельного кадастру. Таким чином він незаконно змінив межі земельної ділянки в центрі Борисполя за рахунок земель комунальної власності.

При цьому службовець достовірно знав, що технічна документація, надана товариством, не відповідає вимогам законодавства.

Через це вказана земельна ділянка вартістю понад 900 тис. грн вибула без належних на те правових підстав з комунальної власності.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ПРЯМИЙ ЕФІР