П’ятьом «керівницям» навчальних закладів на окупованій частині Донеччини повідомлено про підозру

П’ятьом «керівницям» навчальних закладів на окупованій частині Донеччини повідомлено про підозру
350053 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом громадянкам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

У 2022-2023 роках працівниці освітньої сфери залишились в захоплених державою-агресором населених пунктах та стали співпрацювати з окупантами. Жінки добровільно долучились до організації освітнього процесу в навчальних закладах Маріупольського й Волноваського районів та м. Сніжне. Четверо стали «директорками» шкіл, а п’ята – «заступницею директора».
 
          
 
Так звані педагогині розробляють навчально-методичну документацію відповідно до вимог освітніх стандартів рф й звітують перед росіянами про витрачання закладами фінансових коштів. Підозрювані акцентують увагу не тільки на російській мові викладання, підручниках та системі оцінювання, але й на ідеологічній складовій. Вони виховують дітей в антиукраїнському середовищі та на прикладах вбивць, яких рф називає «героями».
 
              
 
Наразі ексосвітянок оголошено у розшук та стосовно них слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проводять спеціальні досудові розслідування.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
ПРЯМИЙ ЕФІР