Підсанкційну депутатку «народної ради днр» засуджено до 12 років позбавлення волі

Підсанкційну депутатку «народної ради днр» засуджено до 12 років позбавлення волі
344082 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок уродженці м. Харцизька за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

Її заочно засуджено до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язані із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 15 років, з конфіскацією майна.

 

Прокурори довели, що у вересні 2022 року так звана депутатка «народної ради днр» взяла участь у позачерговому засіданні окупаційного органу влади. Підтримуючи агресивну політику кремля, вона позитивно проголосувала за прийняття псевдозакону «про референдум днр щодо входження до складу рф на правах суб’єкта».

 

Після підписання нікчемного документа ватажком «республіки» відбулось постановочне волевиявлення мешканців тимчасово окупованої Донеччини під наглядом озброєних військових. На підставі фейкових результатів російська влада незаконно визнала «днр» частиною своєї держави.

 

Від українського правосуддя «депутатка», яка входить до санкційного списку РНБО, переховується на непідконтрольній Україні території. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

ПРЯМИЙ ЕФІР