Ексчиновнику, який очолював сільську окупаційну адміністрацію, повідомлено про підозру

Ексчиновнику, який очолював сільську окупаційну адміністрацію, повідомлено про підозру
226318 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 У листопаді 2022 року чоловік, який до повномасштабного вторгнення обіймав посаду заступника Мангушського селищного голови, пішов на співпрацю з окупантами. Він очолив «Стародубівську сільську адміністрацію днр».

 Псевдочиновник організовував діяльність незаконного органу влади, призначав та звільняв своїх заступників. Усі свої рішення він погоджував з керівником адміністрації голови квазіреспубліки. Також підозрюваний розпоряджався фінансовими ресурсами відповідно до затвердженого бюджету і розподіляв кошти за власним бажанням.

 У січні 2024 року окупанти звільнили його із займаної посади.

 Стосовно громадянина, який наразі перебуває у розшуку, слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюється досудове розслідування. За незаконну діяльність йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури   

 

Сайт: https://don.gp.gov.ua/ua/index.html

Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua  

Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

ПРЯМИЙ ЕФІР