До двадцятки найбільших забруднювачів повітря України потрапили сім підприємств Дніпропетровщини

До двадцятки найбільших забруднювачів повітря України потрапили сім підприємств Дніпропетровщини
146200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики та захисту довкілля України оприлюднило антирейтинг підприємств-забруднювачів країни, в якому безперечним лідером можна назвати Дніпропетровщину.  Із 20 об’єктів, які викидають найбільше забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 7 – розташовані саме у Дніпропетровській області. 

Так, на другому місці опинилося “ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», на пятому - ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», на сьомому - ПАТ «Дніпровський меткомбінат» у Камянському.  Ще чотири підприємства - ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (м. Кривий Ріг ), Криворізька ТЕС ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» (м. Зеленодольськ) , ДТЕК Придніпровська ТЕС АТ «ДТЕК Дніпроенерго» (м. Дніпро) та  ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» (м. Нікополь). 

Окрім того, до двадцятки забруднювачів потрапили 5 підприємств, що розташовані у Донецькій області, 2 – у Запорізькій, та по 1 підприємству у Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Черкаській, Вінницькій, Київській областях. Першість за кількістю викидів (226,608 тис. тонн)  посіло ПРАТ «ММК ім. Ілліча» у Маріуполі.

ПРЯМИЙ ЕФІР