У МОЗ планують тестувати медиків на коронавірус раз на 5 днів

У МОЗ планують тестувати медиків на коронавірус раз на 5 днів
90487 ПЕРЕГЛЯДІВ

В міністерстві розглядають можливість регулярно перевіряти медпрацівників, що борються з COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

Станом на 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, серед них 879 медпрацівників, які могли заразитися від хворих пацієнтів.

«У зв’язку зі збільшенням кількості захворювань серед медичних працівників, ми зараз розглядаємо можливість проведення тестувань один раз на п’ять днів усім медикам, які працюють з COVID-19», — розповів Максим Степанов.

Поки що лікарів тестують на COVID-19 тільки у разі поганого самопочуття. Алгоритм тестування медпрацівників не відрізняється від алгоритму тестування інших людей.

«Медичному працівнику тест на коронавірус робиться за появи відповідних симптомів захворювання: сухий кашель, підвищена температура та решта симптомів», — каже міністр.

Нагадаємо, інкубаційний період COVID-19 триває у середньому 14 днів. І навіть якщо в людини ще не з'явилися симптоми захворювання, вона є носієм вірусу та може заразити інших.

ПРЯМИЙ ЕФІР