Не можна тільки літаком: пояснення МЗС щодо виїзду українців за кордон

Не можна тільки літаком: пояснення МЗС щодо виїзду українців за кордон
258857 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ переконує, що загальних обмежень виїзду українців за межі держави не існує. При цьому в питаннях ухвалення рішень щодо авіаперевезень дипломатичне відомство виконує лише функцію комунікатора.

Як повідомила «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу МЗС, офіційне повідомлення від низки іноземних дипмісій про те, що Україна забороняє своїм громадянам виїзд за межі країни без спецдозволу, МЗС спростувало. Мовляв, обмеження стосується лише аеропортів.

«Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні Уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема для повітряного сполучення. МЗС проінформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні», — йдеться у поясненні.

Перетин наземного кордону в дипвідомстві прокоментували наступним чином.

«Інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало», — пояснили в МЗС.

Також додали, що наразі міністерство виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні.

ПРЯМИЙ ЕФІР