За минулу добу в Україні встановлений рекорд та антирекорд за весь період пандемії

За минулу добу в Україні встановлений рекорд та антирекорд за весь період пандемії
147027 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зафіксована найбільша кількість як тих, хто одужав, так і тих, хто захворів. У разі погіршення ситуації карантин буде знов посилено. Про це під час брифінгу 4 червня повідомив Міністр охорони здоров`я Максим Степанов.

Протягом 3 червня в Україні рекорд тих, хто одужав, і антирекорд за кількістю тих, хто захворів, за весь час пандемії. Зафіксовано 588 випадків захворювання на коронавірус та 602 випадки одужання. Новий антирекорд у МОЗ пов`язують із тим, що українці нехтують протиепідемічними рекомендаціями.

«Сьогодні в нас рекорд за кількістю людей, які одужали – це 602 особи, але з іншого боку – антирекорд, оскільки маємо 588 нових випадків COVID-19. Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує протиепідемічні заходи. Це користування засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами, антисептиками, дотримання соціальної дистанції. Всі ці заходи розроблені провідними фахівцями нашої країни. Якщо не дотримуватися цих рекомендацій, можемо отримати зростання кількості захворівших і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення додаткових заходів», — зазначив Максим Степанов.

За останню добу проведено 14301 тестування, з яких 10563 методом ПЛР, 3738 — методом ІФА. Найбільшу кількість підтверджених випадків протягом 3 червня зареєстровано у Львівській області (85), Житомирській області (53) та в Києві (77).

ПРЯМИЙ ЕФІР