У Дніпрі на будівництві сміттєвого полігону вкрадено понад 5,5 млн грн

У Дніпрі на будівництві сміттєвого полігону вкрадено понад 5,5 млн грн
22550 ПЕРЕГЛЯДІВ

До оборудки були залучені директор КП міськради, керівник компанії підрядника та чиновник Держаудитслужби. Наразі трьом посадовцям повідомлено про підозру.

За інформацією від речника УСБУ Валерія Єфанова, будівництво «Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», що належить комунальному підприємству, тривало протягом 2017-2019 років. Договори на проєктування, будівництво та рекультивацію комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів були укладені між КП Дніпровської міськради та товариством з обмеженою відповідальністю. І на цьому зловмисники добре «заробили».

«Керівник компанії підрядника штучно завищував вартість та обсяги проведених будівельних робіт і складав відповідні «липові» акти приймання робіт для замовника будівництва, — повідомляють у СБУ. — У свою чергу, директор комунального підприємства міськради не перевіряв звітно-кошторисну документацію і підписував акти приймання виконаних робіт із неправдивими відомостями».

Щодо начальника одного з відділів Східного офісу Держаудитслужби, він долучився до оборудки під час планової перевірки фінансово-господарської діяльності КП, коли умисно «не побачив» незаконних витрат коштів міського бюджету та видав акт ревізії. Таким чином, за роботи, які фактично не виконувались, підрядник отримав понад 5,5 млн грн бюджетних коштів.

Наразі колишньому начальнику відділу Східного офісу Держаудитслужби повідомлено про підозру за зловживання владою або службовим становищем та за службове підроблення. Директору фірми підрядника — за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та за службове підроблення. А директору комунального підприємства міськради — за службову недбалість.


Теги: Дніпро,розкрадання,бюджетні кошти,чиновники,сміттєвий полігон
ПРЯМИЙ ЕФІР