Через приватного нотаріуса з Дніпропетровщини Фонд соцстрахування України припинив виплати

Через приватного нотаріуса з Дніпропетровщини Фонд соцстрахування України припинив виплати
22709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Внаслідок незаконної реєстраційної дії приватного нотаріуса із Дніпропетровської області у державному реєстрі юридичних осіб щодо керівника виконавчої дирекції, заблоковано виконання Фондом соціального страхування України своїх обов’язків перед застрахованими особами та потерпілими на виробництві. Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

Зокрема, повідомляється, що вчинена приватним нотаріусом реєстраційна дія проведена з грубим порушенням вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» та Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 № 359/5, а отже, підлягає скасуванню.

Головним заручником і жертвою таких незаконних дій стали застраховані працівники, у тому числі медичні та найбільш незахищені громадяни, які втратили здоров’я під час виконання трудових обов’язків та члени їхніх родин.

Порушення приватного нотаріуса призвело до заборгованості з виплати матеріального забезпечення, страхових виплат та витрат на медичну і соціальну допомогу людям, які станом на сьогоднішній день склали понад 500 млн гривень, з яких: допомога по тимчасовій непрацездатності на суму понад 450 млн грн; одноразова допомога та страхові виплати членам сімей медичних працівників закладів охорони здоров’я, які померли від гострої респіраторної хвороби COVID-19 – 1,80 млн грн; щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей — 10,22 млн грн; страхові витрати на медичну та соціальну допомогу — 5,16 млн грн тощо.

З метою врегулювання ситуації та розблокування фінансування усіх виплат та соціальних послуг застрахованим особам, потерпілим на виробництві виконавча дирекція Фонду соціального страхування України відповідно до чинного законодавства здійснює заходи щодо скасування неправомірної дії приватного нотаріуса.

Теги: виплати,Фонд соціального страхування,припинення,нотаріус, Дніпропетровщина
ПРЯМИЙ ЕФІР