Як безробітному зареєструватися в службі зайнятості відповідно до епідемічної ситуації

Як безробітному зареєструватися в службі зайнятості відповідно до епідемічної ситуації
78709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зареєструватися у службі зайнятості можна у два способи – безпосередньо під час відвідування центру зайнятості (філії) або через портал державних послуг «Дія» за наявності кваліфікованого електронного підпису. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.
За його словами, від початку роботи порталу державних послуг «Дія» 237 осіб зареєструвалися в обласній службі зайнятості як безробітні. Це полегшує та убезпечує комунікацію між працівниками та клієнтами служби зайнятості.
«Після відновлення звичного режиму роботи центру зайнятості та філій наші фахівці вже не приймають заяви про надання/поновлення статусу безробітного через спеціальні скриньки та електронну пошту. Приймають тільки особисто або через портал «Дія». Консультації, пов’язані з працевлаштуванням, можуть здійснюватися дистанційно – телефоном, через месенджери тощо, це як буде зручно клієнтові та кар’єрному раднику», – зазначив керівник ОЦЗ.
У випадку, коли людина має намір зареєструватися безпосередньо у центрі зайнятості, повинна мати при собі паспорт (або інший документ, що підтверджує громадянство України), посвідку на проживання (для іноземців), документ про освіту, документ, що підтверджує припинення зайнятості та інші (за потреби). У випадку, коли клієнт реєструється через портал «Дія», він має долучити ці документи до заяви в електронному вигляді.

Про особливості реєстрації у службі зайнятості можна дізнатися на офіційному сайті ДСЗ.



 

Теги: ОЦЗ,Миколаїв,Оборонько,Безробітні,служба_зайнятості,реєстрація
ПРЯМИЙ ЕФІР