У Дніпрі відкрилась незвична виставка робіт Пабло Пікассо

У Дніпрі відкрилась незвична виставка робіт Пабло Пікассо
56775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Класичну експозицію графіки поєднали з відео-артом. Ефект присутності спрацьовує на всі сто відсотків.

Зустрітися з іспанським генієм можна, не виходячи з однієї кімнати. У Музеї українського живопису відкрили діджитал-виставку «Пікассо: періоди геніальності». Експозиція складається з відео-арту та 25 естампів художника — до цього у Дніпрі жодного разу не виставлялися твори Пікассо у такому масштабі.

Пабло Пікассо протягом всього життя проявляв себе скрізь однаково блискуче. Що не візьми — живопис, скульптуру чи графіку. І хоча світ давним-давно визнав його генієм, кажуть у Музеї, інтерпретація його мистецького здобутку у Дніпрі знайде, чим вразити гостей.

«У якості проєкції будуть відтворюватися найбільш знакові маркери творчості Пікассо, — каже мистецтвознавець Володимир Маліков. — Це не буде мистецтвознавчим наративом чи поясненням його творчості. Це буде просто динаміка та експресія ще з музичними ефектами».

Експозиція робіт Пабло Пікассо у Дніпрі — унікальна подія. Естампи люб'язно надали колеги з харківського музею.

За словами Сергія Бурбело, директора Музею українського живопису, цінність тут переоцінити важко.

«Роботи в меншій кількості вже були у нашому музеї кілька років тому. Зараз зробили більш розширену експозицію та додали відео-арт», — зазначає Сергій Бурбело.

Ефект присутності спрацьовує на всі сто відсотків, кажуть ті, хто вже побував у діджитал-кімнаті. Ось ти вже свідок гарячої кориди… Або ж в уявному світі ефемерної графіки...Пікассо наскільки багатогранний, що описати його здобутки за 70 років творчості не вистачить часу, та й сенсу немає, із захватом каже художниця Ірина Долгорукова, яка захоплюється іспанським митцем.

На виставці проєкції представлені голограми, візуальні метаморфози за мотивами творчості найпліднішого художника ХХ століття. Різні часи, погляди, смаки, музи та захоплення у власній періодичній системі великого митця — все це триватиме до 13 грудня.

Теги: виставка,Пікассо, Дніпро,Музей українського живопису
ПРЯМИЙ ЕФІР