Міська влада Дніпра хоче встановити в парку Глоби новорічну ялинку за майже мільйон гривень

Міська влада Дніпра хоче встановити в парку Глоби новорічну ялинку за майже мільйон гривень
66136 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з технічною документацією, новорічне дерево висотою 18 метрів має бути штучним. Встановлять його до 14 грудня за 920 тисяч гривень. Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

У Дніпрі оголошено тендер на закупівлю новорічної ялинки, яку встановлять у парку ім. Глоби. Замовником виступає КП «Дирекція територій і об`єктів рекреації» Дніпровської міської ради. Очікувана вартість складає 920 тисяч гривень, пропозиції приймаються до 16 листопада.

18-метрова ялинка має бути штучною та максимально наближеною виглядом до живого дерева. Згідно з технічною документацією, її конструкція складатиметься з металевих оцинкованих стовбурів у вигляді труб різного діаметру і довжини.

«Різний діаметр труб дозволяє вставляти їх по черзі одна в іншу і фіксувати штопорними болтами, що в свою чергу краще зміцнює конструкцію ялинки, — йдеться у документі. — На трубах стовбура до відповідного ярусу розміщені пристосування у вигляді штирів, які приварюються електрозварюванням. Дані штирі призначені для кріплення гілок, виконані з перехідних труб для дотримання правильності форми конструкції, на які при монтажі сосни одягаються штучні гілки, наближені за формою до живої ялинки. Висота між рядами гілок від 27 см до 72 см. Діаметр нижніх гілок штучної ялинки 8,2 метри».

Встановити нове новорічне дерево у парку Глоби мають до 14 грудня.


Теги: ялинка,парк Глоби,тендер, Дніпро,Новий рік
ПРЯМИЙ ЕФІР