Невже навіть тристороння домовленість для бойовиків нічого не означає?

Невже навіть тристороння домовленість для бойовиків нічого не означає?
110293 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невже навіть тристороння домовленість для бойовиків нічого не означає?
ЗСУ не знають, як їм себе поводити, адже окупанти знов обстріляли наші позиції на Донецькому напрямку. Який договір потрібно скласті з агрессорами, аби ті зупинились, хоча б на певний час? І невже російські війська так і не винесли жодного уроку?

В зоні, де наразі проводиться ООС, знову чути спалахи. За вчора та сьогодні російсько-окупаційні війська чотири рази порушили домовленості складені в рамках Тристоронньої контактної групи. Невже для них не існує жодної домовленості, яку не можна порушувати. Починає здаватись, що так.

За умовами цього документу вогонь мали припинити з усіх боків, то чому ж вже вчетверте окупанти стріляють по наших військах. У Луганському напрямку постріли лунають неподалік від Шумів. А у Донецькому напрямку неподалік від Авдіївки та с. Піски. Стріляють вони з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Проте навіщо це робити? Аби спровокувати нас? Аби перший постріл був за нами і угода була порушена? Поки що жодних втрат і поранень наші солдати не зазнали, тож за зброю поки що ніхто так і не взявся. Але скільки ще ЗСУ спроможні терпіти це?

Рано чи пізно навіть найбільше терпіння може луснути. А особливо тоді, коли тобі щодня доводиться бачити, як навколо кружляють кулі, які вбивають твоїх товаришів. ЗСУ чекають наказу, проте порушувати домовленість Україна не збирається. Тож як би не намагались російські агресори змусити нас підкорятися їхньому плану, цього не буде.

На відміну від них, ми маємо мету. Кожен військовий прагне захистити та зберегти свою Батьківщину. І ніщо не здатне змусити їх втратити її. Та крім того, ми не одні, і якщо Росія порушить мирний договір, вся відповідальність за майбутнє понесе лише вона.

ПРЯМИЙ ЕФІР