На Одещині судитимуть командира артилерійського катера «Скадовськ»

На Одещині судитимуть командира артилерійського катера «Скадовськ»
188769 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами порушення правил кораблеводіння та недбалого ставлення до військової служби (ст. 417, ч. 3 ст. 425 КК України).


За даними слідства, вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що у липні 2017 року, під час підготовки та участі в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2017», достеменно знаючи про непідготовленість артилерійського катера «Скадовськ» до виходу в море, прийняв рішення знятись зі швартових причалу та у складі катерно-тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів, вийшов з пункту постійної дислокації військової частини в море, здійснивши перехід до району проведення навчань, для виконання заходів згідно плану.


У подальшому він під час маневрування на річці Дунай не оцінив об’єктивно наявні ризики, внаслідок чого допустив помилку та здійснив посадку артилерійського катера «Скадовськ» на мілину.


Вказаними діями державі в особі військової частини спричинено матеріальних збитків на суму 1 млн 350 тис. гривень, у зв’язку з чим Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону пред’явила позовну заяву про стягнення з обвинуваченого шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.


Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.ві

Теги: Скадовськ ,артилерійський катер,обвинувальний акт,Військова Прокуратура, Білгород-Дністровський
ПРЯМИЙ ЕФІР