В Дніпрі існує загроза підтоплень через вирубку акацій

 В Дніпрі існує загроза підтоплень через вирубку акацій
111699 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місцеві жителі масиву «Чаплі» Самарського району скаржаться на те, що лісники зрубали більше сотні акацій поблизу мікрорайону та їхніми будинками за попередньою причиною:зараження дерев небезпечними шкідниками.

Саме ці акації захищали район від підтоплень, адже пагорб порідшав та люди побоюються зсуву ґрунтів. Минулого року перед будинками стояло одне болото та вода, але городяни розв'язали проблему, що ненадовго стабільно протрималась. Люди витягували з болота машини, викликаючи евакуатори. Також була заблоковані переїзди на найближчих вулиць. На цвинтарі  ґрунтові води змивають пам’ятники та могили.

Тим часом в лісному господарстві пояснюють ситуацію наступним чином: санітарна обробка та зріз дерев був давно запланованим. Дерева почали засихати від поїдання дерева шкідниками. Тому для того, щоб дерева, розташовані поруч, також не почали засихати та заражатися, вони зрубали ці дерева. З двох тисяч насаджень сотні дерев піддалися під зараження.

Лісовики обіцяють весною 2021 року висадити нові дерева та компенсувати значні втрати для жилого масиву та городян.

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко розповів, деякі дерева є алергенні та їх потрібно замінювати на екологічно безпечні для людей та тварин. Частину відправляють в недоступні для звичайних людей – полігони та закриті території. Також дерева служать для обігріву комунальних підприємств замість газу.

Коренева система також заважає облаштування фундаментів та кріплень, що в майбутньому загрожуватиме обвалам та навіть людськими жертвами.

Плануються вирубки на Набережній Перемоги та в самому центрі у зв’язку з ремонтом архітектурних об’єктів. Вулиця Яворницького та площа Шевченка також входить в список, де знищуватимуть насадження.

За новинами свого міста слідкуйте на сайті, бережіть природу та будьте проінформованими. 

ПРЯМИЙ ЕФІР