30 оборонних проєктів України та Туреччини, які вони реалізують разом!

30 оборонних проєктів України та Туреччини, які вони реалізують разом!
92205 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посол Туреччини в Україні розповів про проєкти, які Україна та Туреччина розвивають разом. Він зазначив, що ці країни останнім часом співпрацюють все тісніше та тісніше. Розпочалася співпраця з військово-технічної та оборонно-промислової сфери, проте розвивається вона швидкими темпами. Так сумісними зусиллями країни створили вже понад 30 спільних проєктів.

«Двостороннє співробітництво України та Туреччини у військово-технічній та оборонно-промисловій сферах за останній час виведено сторонами на новий якісний рівень і залишається одним з основних елементів українсько-турецького стратегічного партнерства… Загалом партнерство в авіакосмічній та оборонно-промисловій сферах включає понад 30 проєктів», – так розпочав свою промову Андрій Сибіга.

Особливо він відзначив авіасферу, в якій обидві країни зробили великий крок вперед. Так завдяки обладнанню з Туреччини ЗСУ змогли переобладнати комунікаційні обладнання, які використовуються, як для навчання, так і для професійної роботи. Україна ж допомогла Туреччині модернізувати турецькі гелікоптери. Разом країни розвинулись у конструюванні двигунів для авіації. Таке співробітництво дозволяє обом країнам ставати на голову вище за себе з кожним днем.

Як зазначив Андрій Сибіга, Україна одна з перших придбала Bayraktar ТВ 2. І це допомогло нам зробити контракт таким масштабним. Проте на цьому співпраця не завершиться. Адже українці часто разом з армійцями з Туреччини проходять навчання на воді.

Як сказав Володимир Зеленський, вони продовжуватимуть співпрацю з президентом Туреччини, тож скоро на нас чекатимуть нові проєкти, які допоможуть арміям обох країн стати набагато сильнішими. Тож чекаємо нових домовленостей між Україною та Туреччиною, які чекатимуть нас вже незабаром.

ПРЯМИЙ ЕФІР