І лише лід вкрив водойми, як в нас з’явились юні фігуристи, які ковзають по водоймах!

І лише лід вкрив водойми, як в нас з’явились юні фігуристи, які ковзають по водоймах!
159140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже майже тиждень по всій Україні тримаються погода від -5 і нижче. А враховуючи те, що понад два дні температура повітря в Дніпрі нижче -20, то річки встигли вкритись льодом. А на час локдауна влада закрила всі місця, де люди тренувались та проводили час із користю для себе та свого здоров’я. Та наші юні фігуристи не розгубились. Вони взяли ковзани й побігли до водоймищ.

Сьогодні через весь інтернет розлетілась звістка про те, що ніби юні фігуристи ковзають по річках та виконують на них різноманітні складні елементи. Проте рятівники попереджають батьків та дітей про те, що хоча погода і була кілька днів дуже холодною, це все одно не говорить про те, що можна кататися по річці на ковзанах. Якщо дитина впаде в ополонку, яку проріже власними ковзанами її можуть не встигнути врятувати. Тим паче, що на вулиці холодно і, намокнувши, вона може дістати обмороження.

Звісно, вберегтись від усього неможливо, проте нагадуємо, що локдаун ввели, аби запобігти поширенню хвороби, а така холодна погода триватиме ще лише кілька діб, а потім температура стане набагато вищою, тож будьте обережними та не пускайте дітей на лід, аби ті не провалились під нього. Почекати, поки локдаун завершиться, залишилось ще зовсім трохи, тож, сподіваємось, що ці кілька днів пройдуть без особливих проблем.

А ми нагадуємо, що вже з 21-22 січня синоптики обіцяли, що погода буде значно теплішою, ніж зараз. Вони сподіваються, що ви будете берегти себе та близьких. Адже вже з 25 січня температура повітря буде триматись від 0 до 1-2 градусів. А ближче до лютого ми знову спостерігатимемо сильні морози, під час яких знову річки почнуть вкриватись кригою великої товщі. Якщо навіть ви й вирішите потренуватись у жодному разі не робіть це самі, а беріть когось із собою!

ПРЯМИЙ ЕФІР