Хто стане новим віцепрем'єром Міністра енергетики України?

Хто стане новим віцепрем'єром Міністра енергетики України?
110507 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через декілька хвилин у Верховній раді України розглядатимуть кандидатуру Юрія Вітренка на пост першого віцепрем'єра Міністра енергетики України. Проте чи підтримають цього разу кандидата у Верховній Раді України, поки невідомо. О 13.30 почнеться засідання, під час якого і мають розв'язати це питання.

Але Андрій Герус на своєму каналі в Телеграм повідомив, що цього разу в нього є всі шанси обійняти цю посаду. Під час розглядання його кандидатури комітетом за його призначення проголосувало 14 осіб. Лише двоє виступили проти такого рішення, а двоє вирішили втриматись.

Цього разу це питання на розгляд Верховної Ради виніс Денис Шмигаль, який обіймає посаду прем’єр-міністра країни. Раніше Юрій Вітренко вже подавав свою кандидатуру на цей пост. Проте 17 грудня йому відмовили. Але через 4 дні у базі даних Національного агентства з запобігання корупції з'явилась декларація Юрія Вітренка. В ній чітко прописано, що він буде претендувати на цю посаду.

Згодом заяву про звільнення написала Ольга Буславець, яка раніше обіймала цю посаду. Тепер місце першого віцепрем'єра Міністра енергетики вільне. Президент України особисто закликав всіх “Слуг народу” підтримати кандидатуру Юрія Вітренко. Проте, яке рішення цього разу приймуть у Раді, невідомо. Адже багато хто й проти його кандидатури. Тож наразі ми перебуваємо у досить підвішеному стані. Всі намагаються передбачити, як завершиться засідання.

А ми нагадуємо, що сьогодні також розглядаються питання, пов’язані зі сплатою комунальних послуг. Депутати хочуть повернути попередні тарифи для всього населення. Проте чим завершиться ця ініціатива поки невідомо. А от “Нафтогаз” вже назвав вартість свого продукту. Вони постачатимуть газ по 6,86, що дешевше, ніж передбачено Законом України. Тож чекаємо, які рішення на нас чекають після сьогоднішніх засідань ВРУ.

ПРЯМИЙ ЕФІР