У Маріуполі судитимуть заступника начальника цеху металургійного комбінату, з вини якого загинув працівник

У Маріуполі судитимуть заступника начальника цеху металургійного комбінату, з вини якого загинув працівник
14215 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури №2 спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного заступника начальника одного із цехів металургійного комбінату за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року на одному з металургійних підприємств Маріуполя обрушилась аварійна вентиляція тунелю газопроводу, що спричинило смертельне травмування 37- річного працівника.

За висновками експертів, аварія сталася в результаті порушення заступником начальника цеху нормативно-правових актів з охорони праці. Посадовець не забезпечив належний нагляд за технічним станом аварійної вентиляції тунелю газопроводу та не організовував своєчасний і якісний ремонт вказаної споруди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ПРЯМИЙ ЕФІР