У Херсонській обласній прокуратурі провели координаційну нараду керівників правоохоронних органів

У Херсонській обласній прокуратурі провели координаційну нараду керівників правоохоронних органів
7733 ПЕРЕГЛЯДІВ

17.02.2021 під головуванням керівника Херсонської обласної прокуратури Володимира Калюги проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів області.
У заході взяли участь керівники правоохоронних органів області, а також т.в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир та голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.
Під час виступу Володимир Калюга зазначив, що діяльність правоохоронних органів у поточному році необхідно зосередити на пріоритетних напрямах, на які орієнтує Офіс Генерального прокурора. Серед них - протидія організованій злочинності та кримінальним правопорушенням, проти основ національної безпеки, в бюджетній та земельній сферах, а також у сферах екології та незаконного використання природних ресурсів, адміністрування податків та пов’язаних із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом, паливно-енергетичного комплексу, земельних правовідносин, особливо щодо використання земель державної власності, щодо фактів домашнього насильства.
«Як бачите, поле для діяльності більш ніж широке, а тому і результати мають бути відповідні! Отже, ми маємо згуртувати наші зусилля і забезпечити якісне виконання поставлених завдань», - зазначив Володимир Калюга.
На нараді відзначено, що правоохоронцями вживалися спільні узгоджені заходи задля покращення криміногенної ситуації в регіоні, підвищення захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Як наслідок, у 2020 році на 18,6 % зменшилася кількість облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі особливо тяжких та тяжких. Також менше скоєно злочинів проти життя та здоров’я особи, у першу чергу, умисних вбивств та замахів. На 17 % зменшилась кількість злочинів проти громадської безпеки, у тому числі на 9,6 % - пов’язаних з незаконним обігом зброї, на 21,2 % - проти громадського порядку та моральності. Активізовано роботу з протидії корупційним кримінальним правопорушенням.
Поряд з цим ужиті заходи виявились недостатніми для вирішення всіх нагальних проблем, тому наголошено на потребі активніше протидіяти наркозлочинам, істотно поліпшитися має і робота щодо виявлення економічних злочинів, у тому числі на пріоритетних напрямах.
Звернуто увагу на необхідність активізації роботи щодо боротьби з організованою злочинністю, протидії кримінальним правопорушенням у сфері оподаткування, насамперед пов’язаним з ухиленням від сплати податків та діяльністю так званих «конвертаційних центрів», контрабанді, а також розслідування злочинів минулих років.
Учасники наради оговорили проблемні питання та способи їх вирішення, а також визначились із завданнями на поточний рік.
За результатами координаційної наради прийнято відповідну постанову із конкретними скоординованими заходами.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

ПРЯМИЙ ЕФІР