Прокуратура довела необґрунтованість вимог позивача до колишнього орендодавця на 18,5 млн грн

Прокуратура довела необґрунтованість вимог позивача до колишнього орендодавця на 18,5 млн грн
360138 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарським судом Донецької області підтримано доводи Донецької обласної прокуратури та залишено без розгляду позовні вимоги приватного підприємства до Регіонального відділення Фонду державного майна по Донецькій та Луганській областях про відшкодування на його користь майже 18,5 млн грн.
Прокуратурою встановлено, що у 2003 році між Фондом та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди цілісного майнового комплексу колишнього ДП «Азовський судноремонтний завод».
У 2016 році зазначений договір було розірвано у судовому порядку внаслідок порушення його умов приватним підприємством. У 2019 році колишній орендар звернувся до суду із позовом щодо відшкодування витрат, які він поніс через поліпшення орендованого майна за власний рахунок, на суму майже 18,5 млн грн.
При цьому позивач не надав доказів отримання згоди на здійснення вказаних заходів від орендодавця, не обґрунтував розрахунок заявленої суми та пропустив строки позовної давності по низці вимог.
Завдяки втручанню прокуратури доводи позивача спростовані та попереджено незаконне стягнення з держави зазначених коштів.
ПРЯМИЙ ЕФІР