Справу шістьох зухвалих крадіїв, які вчиняли крадіжки з підприємства, передано до суду

Справу шістьох зухвалих крадіїв, які вчиняли крадіжки з підприємства, передано до суду
226503 ПЕРЕГЛЯДІВ
Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду прокуратури Донецької області спрямовано до Іллічівського районного суду м. Маріуполя обвинувальний  акт за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно шести місцевих мешканців, які у складі організованої злочинної групи спричинили підприємству збитків на суму понад 1 млн грн.
 
 
 
Нагадаємо, що у період з червня по серпень 2018 року п’ятеро мешканців Донецької області у віці від 20 до 36 років, вступивши у злочинну змову з 36-річним керівником структури, до службових обов’язків якого входило забезпечення збереження майна Приватного акціонерного товариства «ММК ім. Ілліча», проникали на охоронювану територію та викрадали з залізничних вагонів вугілля марки «кокс».
 
 
 
У подальшому вугілля перевантажувалось до вантажних автомобілів, які перебували в користуванні учасників ОЗГ, та вивозилось для переховування у складських приміщеннях з метою подальшої реалізації.
 
 
 
Діяльність злочинної групи викрито та припинено правоохоронцями.
 
 
 
Досудове розслідування завершено.
 
 
 
Максимальне покарання за санкціями статей складає до 12 років позбавлення волі.
ПРЯМИЙ ЕФІР