Директора державного навчального закладу зобов’язано сплатити штраф за преміювання своєї дружини

Директора державного навчального закладу зобов’язано сплатити штраф за преміювання своєї дружини
114233 ПЕРЕГЛЯДІВ
Маріупольська місцева прокуратура №2 забезпечила у суді розгляд адміністративних протоколів за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність в неї реального конфлікту інтересів, та прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів) КУпАП стосовно директора одного з навчальних закладів м. Маріуполя.
 
 У судовому засіданні встановлено, що директор одного державного навчального ліцею з 2017 по 2019  роки особисто підписав накази про преміювання працівників та встановлення надбавок своїй дружині на загальну суму 11 800 тис грнпри цьому діючи у порушення закону України «Про запобігання корупції» не повідомив про наявний реальний конфлікт інтересів департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації та Національне агентство з питань запобігання корупції та не самоусунувся в умовах реального конфлікту інтересів.
 
 Суд визнав посадову особу винною у вказаних правопорушеннях та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3 400 гривень.
ПРЯМИЙ ЕФІР