Україна та Велика Британія підписали Меморандум

Україна та Велика Британія підписали Меморандум
335791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як сказала Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, партнерські стосунки між Україною та Великою Британією міцнішають. Тож Міністерство економіки України, Лондонська фондова біржа та британська організація TheCityUK підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки розвитку українського ринку фінансових та пов’язаних професійних послуг через «Хаб City-Ukraine». Юлія Свириденко додала, що підтримка партнерів має вирішальне значення для економічної стабільності України під час війни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«У співпраці з Урядом Великої Британії, TheCityUK і London Stock Exchange plc Україна прагне створити сприятливу фінансову екосистему для доступу українських компаній до фінансування та залучення продуктивних інвестицій в Україну. Ми висловлюємо вдячність нашим партнерам за їхні зусилля та за нові можливості для України», — сказала очільниця Мінекономіки.

За словами Першого віцепрем’єр-міністра України, фінансовий сектор Великої Британії є одним із найрозвиненіших у світі. Тож Україна перейматиме найкращий британський досвід для відновлення та розвитку.

Відповідно до підписаного меморандуму, співпраця буде спрямована, зокрема, на:

  • сприяння доступу українського бізнесу до довгострокового фінансування;
  • розбудову потенціалу приватного сектору в Україні. Напрямок включатиме в тому числі реалізацію програм корпоративного партнерства, зокрема програм підтримки малого та середнього бізнесу;
  • допомогу Уряду та іншим органам влади у залученні прямих іноземних інвестицій та сприянні росту українського бізнесу. 

Меморандум підкреслює зобов’язання галузі фінансових та пов’язаних професійних послуг Великої Британії активно підтримувати економічне відновлення України, зазначив Leadership Council Chair TheCityUK Брюс Карнегі-Браун.

Він додав: «Враховуючи статус Сполученого Королівства як одного з провідних фінансових центрів світу, ми залучимо наш досвід у належному управлінні та надійній нормативно-правовій базі для підтримки відновлення України».

Тоді як генеральний директор Лондонської фондової біржі Джулія Хоггетт акцентувала на сталій підтримці довгострокової економічної трансформації України. 

«Завдяки обміну знаннями та досвідом, а також створенню екосистеми фінансових ринків, ми разом можемо допомогти зміцнити ринки капіталу України та розвивати її фінансовий сектор. Ми сподіваємося, що наша подальша співпраця сприятиме залученню в Україну як державного, так і приватного капіталу», — підкреслила генеральний директор Лондонської фондової біржі.

  • Нагадаємо, що раніше Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час робочої поїздки у Братиславу зустрілась із Віцепрем’єр-міністром з питань відновлення, плану стійкості та використання фондів ЄС Словацької Республіки Петером Кмецем. У ході зустрічі сторони обговорили реалізацію трьох, як зазначає Мінекономіки, масштабних проєктів у сфері інфраструктури та енергетики. Зокрема, кроки, необхідні для пришвидшення реконструкції міждержавного електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани». 
  • Крім того, сторони під час зустрічі обговорили питання створення нових прикордонних переходів та потенційні спільні зусилля для створення залізничного сполучення Київ – Кошице з використанням ширококолійної інфраструктури від станції Ужгород по території Словаччини.
ПРЯМИЙ ЕФІР