ООН закликає Україну прийняти закон про нацменшини: стала відома причина

ООН закликає Україну прийняти закон про нацменшини: стала відома причина
116145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова моніторингової місії Організації об’єднаних націй (ОООН) з прав людини Матильда Богнер закликає владу України до прийняття закон про права національних меншин і корінних народів.

 Ця рекомендація пояснюється тим, що нещодавно набув чинності закон щодо посилення ролі української мови як державної. Тому щоб був справедливий баланс глава місії порекомендувала прийняти закон про права нацменшин і корінних народів.

Закон про функціонування української мови як державної, який буде чинним до 2023 року дає можливість представникам національних меншин поступово вивчати та переходити на українську та здобувати середню освіту.

Як зазначається в документі, особи, що мають приналежність до нацменшин України, мова яких є офіційною в Європейському Союзі, і вони вже почали здобувати загальну середню освіту до 1 вересня 2018 року на мові меншини до якої вони належать, то до 1 вересня 2023 року вони продовжуватимуть отримувати таку освіту за правилами, які існували до того як почав діяти закон "Про освіту".

Автор: pravda-online.com
ПРЯМИЙ ЕФІР