Баскетбольний СК «Прометей» здобув довгоочікувану перемогу в чемпіонаті

Баскетбольний СК «Прометей» здобув довгоочікувану перемогу в чемпіонаті
118423 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гравці СК “Прометей” із рахунком 105:95 на власному паркеті здолали баскетбольний клуб “Запоріжжя”. Для підопічних Карліса Муйжнієкса ця перемога стала першою після низки прикрих невдач у Суперлізі наприкінці 2019 року.

Напередодні протистояння у складі обох команд відбулися зміни. До заявки СК “Прометей” потрапив американський захисник Моріс Крік, який з’явився у клубі після від’їзду Маліка Трента, а також із лазарету до гри повернувся Джейлон Міллер. Запоріжці ж посилилися форвардом Джервоном Пресслі — у підсумку найефективнішим баскетболістом матчу під щитами.

"З появою Пресслі в нашій команді налагодилися справи з підбираннями. Джервон у матчі з “Прометеєм” зробив їх 13. Однак, на жаль, нахапався непотрібних фолів, а це, звісно, ускладнило нам гру”, - каже головний тренер БК “Запоріжжя” Валерій Плеханов.

Перший період зустрічі виявився майже рівним. Суперники влучили однакову кількість кидків із середньої та дальньої дистанцій, і лише з лінії штрафного кам’янчани закинули на 3 м’ячи більше, що і позначилося на рахунку — 30:27.

У другій чверті краще виглядали вже гості. Баскетболісти Плеханова спромоглися зупинити стрімкий напад “прометеївців”, дозволивши опонентам здобути у два рази менше очок, аніж у першому відрізку матчу. На велику перерву БК “Запоріжжя” попрямував у статусі лідера з гандикапом у 4 пункти.

Ми зовсім не захищалися. У нас не виходило те, про що ми домовлялися напередодні гри. Відповідно, в нападі наші баскетболісти відчували дефіцит енергії”, - пояснює гравець СК “Прометей” Руслан Отверченко.

Найрезультативніший гравець протистояння Моріс Крік у третьому періоді заробив 10 очок зі своїх 29 загальних. Це допомогло СК “Прометей” вирватися вперед із комфортною перевагою. Однак, наприкінці чверті запоріжці наздогнали кам’янчан, після свистка відстаючи лише на 2 бали.

Через більш гнучку лаву запасних та дії Кулпеппера та Кріка в нападі, які на двох у фінальній частині матчу принесли колективу із Кам’янського аж 33 очки, СК “Прометей” дотиснув гостей і вирвав перемогу в напруженому двобої.

Свій наступний поєдинок у рамках чемпіонату Спортивний клуб “Прометей” проведе вже цієї неділі, 19 січня, проти МБК “Миколаїв”.

ПРЯМИЙ ЕФІР