Перші суперники наших тенісистів на Australian Open! З ким змагатимуться наші чемпіони?

Перші суперники наших тенісистів на Australian Open! З ким змагатимуться наші чемпіони?
25988 ПЕРЕГЛЯДІВ

Змагання з тенісу тривають. Цього року нашу країну представлятимуть під час турніру лише троє учасників. Еліна Світоліна, Марта Костюк і Сергій Стаховський будуть захищати честь України на турнірі “Великого шлему”. Насправді, представників нашої країни повинно було бути на одного більше, але Даяну Ястремську виключили зі списку учасників. Чому так сталося? У крові спортсменки під час попередніх змагань було виявлено заборонену речовину. За правилами змагань через допінговий конфлікт спортсмену можуть заборонити брати участь у змаганнях на певний строк. Проте жінка стверджувала, що не знає, звідки в її крові з’явилась та речовина. Вона переконана, що це випадковість, яка повинна мати логічне пояснення. Проте комісія не дозволила їй все ж таки долучитись до змагань. Яремська могла б оскаржити це рішення, проте через пандемію їм два тижні не дозволяли полишати номер та тренуватись.

Але шоу має тривати. Тож ці змагання проходитимуть з 8 по 21 лютого. Спортсменам повинні були провести жеребкування на день раніше, проте через пандемію COVID-19 його довелось відкласти. Та сьогодні всі дізнались імена своїх майбутніх суперників. Детальну інформацію стосовно всіх учасників можна прочитати на сайті турніру.

Тож першою нас представлятиме перша ракетка України – Еліна Світоліна. Її суперницею стане чеська спортсменка – Марі Боузкова. На тенісному корті жінки зустрічались вже два рази. У 2018 році Світоліна змогла побороти суперницю на тенісному корті, а от у 2019 зірки розташувались інакше, і перша ракетка України програла сильній суперниці. На Відкритому чемпіонаті Австралії українка виступає вже не вперше. Це стане її дев’ятим разом. Найкраще вона змогла показати себе у 2018 та 2019 роках. Тоді вона змогла дійти до чвертьфіналу. Проте цього року спортсменка налаштована рішуче. Останнім часом вона демонструє пречудові результати та багато тренується. Тож зичимо успіхів та продовжуємо вболівати за нашу чемпіонку.

Також ім’я своєї суперниці сьогодні почула й Марта Костюк. Вона буде змагатись з росіянкою – Веронікою Кудерметовою. Ще у січні наша спортсменка програла їй під час змагань в Абу-Дабі. Проте в її кар’єрі ці ігри лише початок. Вона лише одного разу грала в Australian Open. Три роки тому вона змогла пройти кваліфікацію. Проте дійшовши до третього кола, вона програла Світоліній, яка тоді вже демонструвала прекрасні результати. В них була досить тривала сутичка, після якої Світоліна продовжила свій шлях.

І останній учасник змагань від України – Саховський. Йому кваліфікаційний відбір дався набагато важче, ніж всім іншим конкурсантам від нашої країни. В першій сутичці він буде змагатись із Душаном Лайовичем. Він представлятиме Сербію. Українець бере участь в чемпіонаті з 2016 року. З того часу він показував різні результати, тож передбачити, як саме складатиметься доля цього учасника передбачити важко. Проте всі сподіваються, що цього року ми побачимо всіх спортсменів у фіналі чемпіонату.

Автор: redactor.newsukraine
ПРЯМИЙ ЕФІР