Арешт без альтернативи внесення застави - взято під варту поліцейського, підозрюваного у смертельній ДТП на Київщині

Арешт без альтернативи внесення застави - взято під варту поліцейського, підозрюваного у смертельній ДТП на Київщині
354504 ПЕРЕГЛЯДІВ

За клопотанням Київської обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави начальнику сектору одного із  районних управлінь поліції ГУ Нацполіції в Київській області, який підозрюється в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 4 ст. 286-1 КК України).

Нагадаємо, що за даними слідства, поліцейський, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи власним автомобілем «Фольксваген Пассат» проїхав на червоний сигнал світлофору та допустив зіткнення з автомобілем «ЗАЗ Таврія», який знаходився на перехресті вулиць в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

 В результаті дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів «Таврії» загинув на місці події, інший - помер в лікарні.

 Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами строком від семи до десяти років. 

Примітка: згідно зі ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

ПРЯМИЙ ЕФІР