На Одещині до відповідальності притягнуть чоловіків за жорстоке поводження з тваринами

На Одещині до відповідальності притягнуть чоловіків за жорстоке поводження з тваринами
312362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Собаку по праву вважають другом людини. І не тільки декоративні та породисті собаки є такими. Звичайних, дворових хвостатих також обожнюють, адже нерідко вони допомагають навіть охороняти будинки та є справжніми захисниками своїх хазяїв. Проте інколи трапляються люди, що з якихось причин вирішують проявити насилля до тварин. Така ситуація і сталася на Одещині.

Відомо, що це відбулося днями у дачному селищі неподалік Алтестове. Там чоловік свого часу вже врятував двох собак від отруєння. Вони стали охороняти його будинок від чужих. Ніяких проблем з ними не було, вони не були агресивними. Щобільше, їх хазяїн вже давно займався допомогою для тварин, саме з його коштів стерилізували бродячих собак в цьому селищі. Він та ще кілька людей скооперувалися та годували, лікували й доглядали за тваринами, яких привозили сюди горе-хазяї, а потім викидали. Але ситуація, що сталася цього разу, вже дійшла до абсурду.

Два чоловіки, як виявилося, минулого року вже намагалися труїти собак. Тоді чоловікові вдалося врятувати кількох тварин та створити для них умови для життя. Але живодери не зупинилися. Вони просто залізли на приватну територію чоловіка, прихопивши з собою рушниці. Тварини в цей час спали. А жорстокі люди просто розстріляли ні в чому не повинних собак. Щобільше, після цього вони забрали їх та позбавилися від тіл.

Уся ця жорстокість потрапила на камери відеоспостереження сусідки постраждалого чоловіка. Вона оприлюднила ці відео. І на них видно все. Причому чоловіків не зупинило навіть те, що це приватна власність і навіть за проникнення на неї їх можуть вже притягнути до відповідальності. Вони просто вирішили зробити те, що хотіли.

Чоловік, що був хазяїном собак, звернувся до поліції. Правоохоронці опитали й постраждалого, і звинувачених, які, до речі, заперечують свою вину. Наразі проводиться розслідування. Записи з камер відеоспостереження були передані на експертизу. Якщо буде доведено вину чоловіків, їм загрожує відповідальність за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України. Це стаття про жорстоке поводження з тваринами, максимально можливе покарання – обмеження волі до трьох років.

ПРЯМИЙ ЕФІР