Автомобіль для виїзної біостерилізації вуличних та домашніх собак.

Автомобіль для виїзної біостерилізації вуличних та домашніх собак.
196262 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 лютого у Львові провели презентацію першого в Україні та Європі автомобіля для виїзної біостерилізації вуличних та домашніх собак.

За інформацією основна частина бродячих собак зявляється з приватних секторів. Через те що у місцевих мешканців часто втікають їх домашні улюбленці та, в результаті чого потім на вулицях з'являється велика кількість безпритульних цуценят.

За словами заступника міського голови, наразі розробляється графік руху автомобіля по всьому місту та безкоштовної стерилізації собак на частних секторах.

Графік планують опублікувати на сайті міської ради, де кожен з жителів матиме можливість залишити заявку на конкретний адрес та коли прийде його черга, служб приїде забере собаку з двору та простерилізує та чипує її.

Автомобіль у собі має все необхідне обладнання медичні препарати та клітки для тварин.

У автобусі будуть проводитися тільки малоінвазивні операції лапароскопічним методом, та за добу планують проводити 20 операцій. Після всіх необхідних лікувальних процедур тварину буде повернуто її власнику та десь через годну вона вже повернеться до свого звичайного життя.

Приблизна вартість такого автомобіля становить 3,5 млн. грн.

 

Для міста Дніпра ця програма обійдеться близько  2 млн грн на рік., курівництво міста вважаєщо завдяки таким діям кількість безхатніх тварин повинна скоротитися за пару років на 80%.

ПРЯМИЙ ЕФІР