Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка продовжує співпрацю з Аріельським Університетом (Ізраїль)

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка продовжує співпрацю з Аріельським Університетом (Ізраїль)
334653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка продовжує реалізацію програми різносторонньої співпраці з освітньо-науковими установами. До мережі вищих навчальних закладів, з якими продуктивно взаємодіє Полтавський педагогічний, уже давно входить Аріельський Університет (Ізраїль).

У липні 2022 р. з метою сприяння науковому співробітництву між ПНПУ імені В. Г. Короленка й Аріельським Університетом ректорка Полтавського педагогічного Марина Гриньова зустрілася з професором кафедри фізики Йосефом Райхліним та завідувачем кафедри фізики Александром Пригариним. Під час дружньої зустрічі науковці обговорили стратегії співпраці. Викладачі Аріельського університету запрошують короленківців здобувати ступінь доктор філософії в Їзраїлі.

Нагадаємо, у 2015 р. між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка в особі очільниці природничого факультету, професорки, докторки педагогічних наук Марини Гриньової та Аріельським Університетом (Ізраїль) в особі ректора Міхаеля Зініграда була укладена угода про співпрацю.

Тоді партнери домовилися про проведення спільних програм навчання (обмін аналітичною і науковою інформацією, науковими матеріалами), обмін викладачами і студентами з метою підвищення кваліфікації, проведення конференцій (запрошення на наукові конференції викладачів і студентів), спільні публікації (наукові статті й підручники), обмін навчальними матеріалами, статтями і іншими публікаціями.

Угоду підписали задля полегшення співпраці й кооперації між двома організаціями в педагогічній галузі, що представляє спільний інтерес із метою посилення їхнього внеску в освіту та науку на міжнародній арені. Кожна зі сторін підкреслила намір співпрацювати в дусі дружби, рівності і взаємної вигоди.

ПРЯМИЙ ЕФІР