Українські журналісти об’єдналися заради впливу

Українські журналісти об’єдналися заради впливу
342594 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 - 23 листопада у польському Кракові пройшов RE:Cover Campus - навчальний та нетворкінговий захід для українських журналістів . 

Участь у заході взяв керівник міжнародної агенції NewsPrice в Україні Анатолій Шалаєв.

 

Окрім можливості для журналістів з України поспілкуватися, поділитися ідеями та вчитися один у одного, RE:Cover Campus також провів низку семінарів і тренінгів. 

Серед тем, які розглядалися, психічне благополуччя журналістів, робота з травмованими людьми, репортажі про війну та специфічні проблеми, з якими стикаються жінки-журналістки. 

Кампус також запропонував унікальну можливість для журналістських наставників зібратися разом і поділитися порадами та найкращими практиками, як допомогти журналістам-початківцям вийти на сцену. 

Окрім того, 25-26 листопада відбулася велика  Конференція RE:Cover 2023

Зосереджуючись на впливі російського вторгнення на український медіаландшафт, включаючи репортажі про війну, документування військових злочинів, фізичну та психологічну безпеку та багато іншого, конференція зібрала журналістів та медіа-експертів для діалогу про те, як війна Росії проти України змінює журналістику.

«Журналісти в Україні здобувають новий досвід – жити у війні, писати про війну, писати про людські трагедії, писати про смерть. Емоційно це дуже важко, йде виснаження і психологічний занепад. Тому, дуже важливо було все це проговорити на кампусі. Поспілкуватися із колегами, зроузімти в якому напрямку має рухатися українська журналістика, хто на неї впливає та хто повинен брати відповідальність за інформаційний продукт», - розповів Анатолій Шалаєв.

«NewsPrice» - молодий проект в Україні, але є учасником багатьох європейських заходів. Ми вчимося і переймаємо досвід, аби творити нову незалежну журналістику», - додав він.

Нагадаємо, RE:Cover Campus та RE:Cover Conference 2023 організовані Європейським центром свободи преси та медіа (ECPMF) спільно з партнерами RE:Cover Denmark, RPDI та Львівським медіафорумом у рамках проекту «Голоси України» .

ПРЯМИЙ ЕФІР