Відбулася робоча зустріч ректорки ПНПУ Марини Гриньової із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком

Відбулася робоча зустріч ректорки ПНПУ Марини Гриньової із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком
276204 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 лютого 2024 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова і проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення Віктор Дудник зустрілися із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком. 

Робоча зустріч відбулася з метою налагодження співпраці на засадах партнерства і цілеспрямованої взаємодії, консолідації українського суспільства навколо освіти, що є дуже актуальним у період воєнного часу та післявоєнного відновлення нашої держави.

Марина Гриньова ознайомила Антона Чубенка із 110-літньою історією Полтавського педагогічного і наголосила: «Я не помилюся, коли скажу, що історія Полтави нероздільно пов’язана з історією становлення і утвердження Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Завжди наш заклад вищої освіти був своєрідним центром, який об’єднував інтелігенцію різних поколінь. Полтавський педагогічний формує і передає кращі традиції української освіти, тут утверджуються потужні наукові школи, яскравими дослідженнями заявляють про себе молоді науковці».

За словами ректорки Марини Гриньової адміністрація і колектив закладу вищої освіти щоденно наполегливо працює, щоб університет був сучасним і модернізованим закладом освіти. Сьогодні Полтавський педагогічний – це сучасна інституція зі своїми науковими школами, власними підходами й методиками навчання, потужною навчальною базою та сприятливими умовами для студентів і викладачів. Університет має сучасні лабораторії і дослідницькі центри, але і розгалужену систему культурно-мистецьких осередків, музейних кімнат і творчих клубів.

Свідченням постійного поступу, наприклад, є той факт, що 16 лютого 2024 р. Полтавський педагогічний представлятиме новий структурний підрозділ – Інститут іноземних мов. «Стратегічна мета навчально-наукового інституту іноземних мов – задоволення сучасних запитів громади щодо іншомовної освіти, забезпечення якості підготовки фахівців відповідно до діючих вітчизняних і міжнародних освітніх стандартів та високого рівня конкурентоспроможності випускників на ринку праці, підвищення їхньої професійної мобільності та гнучкості», – наголосила Марина Вікторівна.

Тільки у 2023 р. наш університет підписав 11 нових міжнародних договорів. Нові угоди про співпрацю укладені з університетами Франції, Італії, Хорватії, Сполученого Королівства, Швейцарії, Чехії, Латвії, Естонії, Польщі та Азербайджану, що відкриває широкі можливості для студентів, викладачів та співробітників університету. Загалом в університеті діє 71 міжнародна угода, а університет є ключовим учасником глобальної освітньої спільноти. Це сприяє інтернаціоналізації університету, розширює матеріально-технічні можливості та стимулює нові міжнародні наукові та освітні ініціативи.

Марина Гриньова подякувала за співпрацю Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА, підкреслила, що педагогічний університет бере активну участь у культурно-мистецькому житті області.

Принагідно ректорка Марина Гриньова анонсувала виступ українського народного хору «Калина» імені Григорія Левченка, який відбудеться 16 лютого. Цього разу хор (керівник – Євген Московка) дивуватиме глядачів не лише улюбленими піснями, а й виступами із відомими артистами України.

Антон Чубенко і Марина Гриньова пріоритетними напрямами співпраці окреслили цифровізацію області, інформаційну діяльність. «Полтавщина першою серед областей впроваджує проєкт «Прозорі школи» Офісу доброчесності НАЗК, який передбачає інтеграцію доброчесності та антикорупції в освітні програми». Цей момент, а також інші новації в освітньому процесі щодо підготовки вчителів – це сучасний тренд, – підкреслив Антон Чубенко. – Полтавська ОВА завжди відкрита до співпраці».

Ректорат ПНПУ імені В. Г. Короленка дякує Полтавській ОВА за увагу до всіх освітніх ініціатив і готовий до різноаспектної співпраці.

Фото – пресслужба Полтавської ОВА

 
ПРЯМИЙ ЕФІР