Прокуратура з’ясовує обставини незаконної порубки дерев у державному лісовому господарстві

Прокуратура з’ясовує обставини незаконної порубки дерев у державному лісовому господарстві
198047 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.
 
 
          
 
 
Установлено, що у серпні до правоохоронців надійшло повідомлення про незаконну порубку лісу у с. Терни Лиманського району Донецької області. Прибувши до Ямпільского лісництва державного підприємства «Лиманського лісового господарства», працівники поліції виявили 64-річного місцевого мешканця, який здійснював порубку дерев та складав спиляні колоди до причепу автомобіля марки «Москвич М-2140». Всього мешканець встиг спиляли 12 дерев породи «акація».
 
 
          
 
 
Окрім цього, вже через декілька днів у Ямпільскому лісництві державного підприємства «Лиманського лісового господарства» виявлено ще одного 56-річного місцевого мешканця, який теж займався порубкою дерев породи «акація». На місці порубки лісники виявили 17 пнів акації зі слідами недавнього спиляння.
 
 
 
За попередніми даними, розмір шкоди, спричиненої державі внаслідок знищення дерев в обох випадках,  всього склав майже 100 тис грн.
 
 
 
На теперішній час досудове розслідування триває.
 
 
 
За клопотанням прокуратури, на вилучені колоди дерев, бензопили, легковий автомобіль та причеп марки «Муравей» за допомогою якого здійснювався вивіз дерев, судом накладено арешт.
ПРЯМИЙ ЕФІР