Унікальний спектакль про онкохворого хлопчика показали дніпрянам

Унікальний спектакль про онкохворого хлопчика показали дніпрянам
174679 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародна прем’єра вистави “Тільки він має право мене розбудити” пройшла у Театрально-художньому коледжі. Моноспектакль за мотивами роману “Оскар та Рожева пані” привіз білоруський режисер В’ячеслав Сікора. Вперше у світі цю постановку грає лише дитина від імені головного героя.

Оскар — онкохворий хлопчик, який наприкінці вистави помирає. До цього моноспектакль ставили лише від імені Рожевої пані. Ідею вистави режисер намагався втілити у життя 10 років, проте батьки та родичі юних акторів забороняли своїм дітям грати смерть. Зрештою погодилася родина Почіпко. І головну роль Оскара-хлопчика віддали… дівчинці Домініці.

Ця вистава про те, як ставитися до хворих на онкологію дітей, тому що є така проблема — діти помирають, але ніхто не в змозі пояснити, як гарно піти з цього світу в інший”, - розказав режисер. 

Зазначимо,що у 2014 році, ставлячи один зі спектаклів у Москві, В'ячеслав Сікора взяв відпустку і поїхав на декілька днів до Києва, подивитися Майдан, щоб зробити знімання для історії. І залишився на два місяці…до чорного четверга, коли снайперами було вбито десятки громадян. Знятий матеріал перетворився на 6-ти серійний документальний фільм - "Майдан своїми очима". Після фільму з кар'єрою в Москві довелося попрощатися через постійні конфлікти на ґрунті України. 

ПРЯМИЙ ЕФІР