Кіберполіція виявила в мережі 170 фейків про коронавірус

Кіберполіція виявила в мережі 170 фейків про коронавірус
231788 ПЕРЕГЛЯДІВ

45 людей видалили 80 неправдивих повідомлень. А от 24 громадянина відмовляються видаляти фейкові публікації щодо коронавірусної інфекції. Про це інформує пресслужба Департаменту кіберполіції Національної поліції України на своєму офіційному сайті.

«Відносно ж громадян, які відмовилися видаляти провокаційні публікації, вирішується питання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності: на цей час таких 24»,- повідомляють у відомстві.

Від початку карантину в Україні працівники кіберполіції виявили близько 170 неправдивих чи провокаційних новин щодо пандемії, які розміщували на інформаційних ресурсах. Кіберполіція ідентифікувала деяких осіб, які поширювали фейки. З ними провели профілактичні бесіди і надали роз’яснення.

Крім цього, до сервісної служби кіберполіції надійшло 101 повідомлення про шахрайські дії. Переважно шахраї «продають» онлайн маски та антисептики. Відповідні оголошення люди знаходять у соціальних мережах, месенджерах тощо. Покупці, яких ввели в оману, перераховують гроші, однак обіцяний товар не отримують. Тож кіберполіція радить купувати товари лише на перевірених ресурсах.

«Якщо ви стали свідками протиправних дій або потребуєте допомоги, звертайтеся до департаменту кіберполіції на електронну адресу [email protected] або за номером 0-800-50-51-70. Бережіть себе, дотримуйтеся карантинних заходів, зберігайте спокій і не панікуйте», — звернулися до громадян правоохоронці.

ПРЯМИЙ ЕФІР