Італія закриває кордони для туристів до кінця 2020 року

Італія закриває кордони для туристів до кінця 2020 року
34184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки міжнародний туризм скасовується, влада країни закликає італійців подорожувати своєю країною. Про це в інтерв`ю газеті La Repubblica заявив міністр культури і туризму Італії Даріо Франческіні.

На тих, хто сподівався потрапити під лагідне італійське сонце хоча б восени, чекає розчарування. Італія, яка за кількістю інфікованих коронавірусом займає третє місце у світі, до 2021 року не відкриє кордонів для іноземних туристів. Натомість, за словами міністра культури і туризму, влада створила програму «Подорожую по Італії», що передбачає інвестиції у внутрішній туризм. А самі італійці нарешті мають змогу роздивитися власну країну — без перешкод у вигляді натовпів іноземних туристів. Вже у травні відкриються культурні пам`ятки, що можуть забезпечувати всі заходи безпеки. Серед них — Колізей і Помпеї.

До речі, з 4 травня в Італії очікується послаблення нинішніх суворих обмежень. Відновиться робота значної частини промисловості і сфери будівництва, підприємств стратегічного напрямку та компаній, що працюють на експорт, буде знята частина обмежень на пересування людей. Та все це лише за умови дотримання жорстоких санітарних норм. Як зазначив в інтервю газеті La Repubblica премєр-міністр Італії Джузеппе Конті, «розпорядження «всі вільні» не буде. Ми забезпечимо більш вільне пересування, зберігаючи при цьому всі гарантії запобігання і стримування зараження».

ПРЯМИЙ ЕФІР