Короновірус забрав життя гендиректора КБ «Південне»

Короновірус забрав життя гендиректора КБ «Південне»
163535 ПЕРЕГЛЯДІВ


На 70 році життя зупинилося серце Олександра Дегтярьова, одного з найдосвідченіших фахівців української аерокосмічної галузі. Академік НАН написав близько 200 наукових праць з питань розробки ракетних комплексів різного призначення.
24 листопада помер генеральний директор Конструкторського бюро «Південне». Про це повідомили в Офісі президента. Причиною смерті стали коронавірус і хронічні недуги. В повідомленні висловили співчуття родині, близьким і всій Україні у зв'язку з цією втратою.
Вчений є випускником економічного факультету Дніпропетровського національного університету, а також проходив стажування в ряді аерокосмічних компаній США і Франції. З 1975 року працював в КБ "Південне". За час роботи пройшов шлях від інженера до генерального конструктора - генерального директора підприємства у 2018 році. Пройшов школу проектування, конструювання та експериментального відпрацювання ракетних комплексів стратегічного і космічного призначення. Олександр вніс вагомий внесок у створення ракетно-космічних комплексів "Морський старт", "Наземний старт", "Дніпро".
Є автором понад 200 наукових публікацій, на його рахунку також 50 винаходів і патентів, які покладені в основу технології створення конкурентоспроможних ракетно-космічних комплексів.
Нагадаємо, 16 листопада коронавірус став причиною смерті новообраного мера Конотопа Олександра Лугового. Раніше вказувалося, що стан градоначальника покращився - він пішов на поправку.
Це не перша смерть від коронавіруса серед міських голів - 28 жовтня помер мер Борисполя Анатолій Федорчук. А 29 жовтня 47-річний мер Новгород-Сіверського Олег Бондаренко раптово помер в обласній лікарні Чернігова. У нього діагностували двосторонню пневмонію і коронавірус.

ПРЯМИЙ ЕФІР