«Фонд розвитку Кам’янського» оголошує новий проєкт

«Фонд розвитку Кам’янського» оголошує новий проєкт
162835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Команда «Фонду розвитку Кам’янського» повідомляє про початок нового проєкту «Відкритий курс палітурно-реставраційного мистецтва». Спікером заходу буде відома особистість, палітурник, переможець всеукраїнської премії «Читач року» Генадій Темнишев.


Професія палітурника досить давня і на сьогоднішній день попит на неї лише зростає. Тому й унікальність цього проєкту в самому мистецтві палітурницької реставрації, адже це ремесло вже багато років тримається в секреті, який важко відкрити. Організатори фонду разом з його спікером вже готові до зустрічі з гостями та мешканцями міста, щоб разом з ними поринути у світ книжкової справи.


У період з 21 по 23 грудня будуть відбуватись практичні заняття на теми: «Що таке книга та в чому її цінність», «Реконструкція старовинної книги», «Реставрація та палітурництво, як окремий вид мистецтва». У всіх присутніх на семінарі буде нагода познайомитись із дуже старовинними книгами, дізнатись про всі особливості роботи з книгами ще XVII століття та спробувати самому на практиці попрацювати з палітурками.


За словами президента фонду Олександра Іванова це буде масштабний проєкт, який дасть змогу безкоштовно спробувати себе в палітурницькій справі. До того ж реставраційні роботи – це дуже прибуткова справа. Завданням проєкту є можливість надати змогу опанувати це ремесло та в подальшому розвивати його.

ПРЯМИЙ ЕФІР