Новорічна казка у Ботанічному саду Дніпра

Новорічна казка у Ботанічному саду Дніпра
98013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже не перший рік у Ботанічному саду Дніпра проводять новорічну виставку-ярмарку. Не зважаючи на похмуру погоду, у виставковому павільйоні Ботанічного саду справжня зимова казка. Одночасно виставка поєднує в собі літні і зимові ноти. З приходом холодної пори року співробітники ботсаду готуються до вже традиційної виставки-ярмарки. Щоправда, вони готуються до неї цілий рік – збирають шишки і трави, розпилюють повалені дерева. В осінню пору року збирають букети із сухих квітів, створюють композиції із шишок, збирають чайні набори, а ще розмальовують дерев’яні іграшки.


Щороку працівники вигадують щось нове, щоб порадувати відвідувачів. Цього року новинкою буде саше з лаванди. Раніше лаванду продавали у вигляді засушених букетів, а мішечки-саше зроблять вперше. Такий подарунок сподобається кожному, адже в саше лаванда зможе зберігати аромат до двох років і її буде зручно поставити в різні місця будинку. На виставці також можна буде придбати більш ароматну рослину – лавандін. В Ботанічному саду всього два кущі лавандіна, тому врожаю не багато і вперше продаватиметься цей сухоцвіт. Також працівники саду зробили різні набори чаю, тому кожен зможе знайти свій смак. Ще однією цікавинкою буде композиція із шишок жолудів в прозорих ялинкових шарах. Для новорічного декору використовують навіть кору дерев – із неї роблять ароматні підвіски.


У павільйоні неймовірний запах трав, квітів. Тут можна придбати не лише декор, а й символ Нового Року – ялинки в діжках. А ще можна купити тую, ароматне дерево лимону чи розмарину. Є навіть незвичні рослини – мирт або ж кава, які стануть чудовим подарунком.
«В цьому році у нас новинка – сад за склом. Так називається композиція в скляних колбах. Спеціально для них ми підбираємо рослини які люблять вологу і висаджуємо їх в таку композицію», - презентує композицію працівник саду.


Виставка-ярмарка працює щодня у будні з 9 до 15:00 до 25 грудня.

ПРЯМИЙ ЕФІР