Що карантин змінив для системи освіти? Чому професія онлайн-вчителя стане однією із найнеобхідніших у світі?

Що карантин змінив для системи освіти? Чому професія онлайн-вчителя стане однією із найнеобхідніших у світі?
10224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року світ зіштовхнувся з пандемією. І хто б там що не писав, проте ті події залишили величезний слід в історії всього світу. Школи то виходили з карантину, то знову закривали на невизначені терміни. Так само відбувалось і у ВНЗ. Тож підбивши підсумки минулого року, аналітики дійшли висновку, що вже скоро професія онлайн-вчителя стане однією із найнеобхідніших у світі.

Національне агентство кваліфікацій зауважило, що основним привілеєм цього напрямку є те, що він постійно змінюється. На такому ринку є можливість постійного розвитку, тим паче, що ані пандемія, ані будь-яке інше стихійне лихо не змусять припинити навчання.

Більшість аналітиків переконані в тому, що після завершення пандемії світ вже все одно не зможе повернутись до нормального ритму життя. Майбутнє тепер за сучасними технологіями, і скоро вже не буде сфер діяльності, до яких вони не будуть залучені. Тенденції сучасного ринку праці – максимальна роботизація і мінімізація фізичної праці. В майбутньому залишиться не так багато сфер діяльності, в яких буде потрібною присутність людини, а саме: медицина, освіта, персональні послуги, домогосподарство.

Звісно, наразі ми ще не дійшли до технологій, які повністю допоможуть нам замінити людину-лікаря. Проте на сучасному ринку праці професія онлайн-вчителя вже знаходиться на четвертій позиції. Основною тенденцією в професіях майбутнього стало навчання в Інтернеті. І вчителі почали помічати потенціал онлайн-класу, дозволяє залучати більшу кількість учнів. Це козир для професіоналів, які хочуть розвивати свій бізнес, поширюючи знання. Ринок онлайн-курсів все більше спеціалізується і поширюється.

Чому саме онлайн? По-перше, тому, що це сильно заощаджує час. Батьки не витрачають його на те, щоб відвезти дитя до школи. Крім того, діти не будуть вимушені пропускати заняття через те, що в них почалась нежить. І, звісно, це більше можливостей. Адже в інтернеті можна залучити велику кількість технологій, які дозволять залучати до участі всіх дітей.

ПРЯМИЙ ЕФІР